За какво е полезен метионинът

За какво е полезен метионинът и каква е ползата от добавките

 

Метионинът играе много важна роля в редица функции в човешкото тяло. Според специалисти, тази аминокиселина е от критично важно значение за здравето на черния дроб, ето защо се използва при всякакви заболявания и състояния на черния дроб.

 

Обикновено, когато се приема за лечение на чернодробни заболявания и вирусни инфекции, графикът и количествата, които трябва да се спазват се назначават от лекар за да се постигне максимален успех в лечението.

 

Помага ли за резултатите във фитнеса

 

Метионинът може да допринесе за постигането на по-добри резултати при хората, които спортуват редовно. Начините, по които става това, са многобройни, но тук ще споменем основните от тях.

 

От една страна, тази аминокиселина помага да се освободите от натрупаните излишни мазнини. Това се отнася не само за неестетичните подкожни мазнини, но и за мастните натрупвания в черния дроб и артериите, които могат да са потенциално опасни.

 

Другото, с което метионинът помага, това е засилването на регенеративните процеси в организма. Това води до по-здрава мускулатура и нейното по-бързо възстановяване след тренировка.

 

Засилват се възстановителните процеси и в хрущялите и ставите - части от тялото, които са изложени на риск по време на интензивен спорт.

 

Друг фактор, който помага на спортуващите, това е способността на метионина да ни избави от токсините, които нормално се отделят в човешкото тяло при интензивен спорт.

 

Те не представляват особена опасност за човека, но въпреки това могат да предизвикат някои неприятни усещания след тренировка.

 

С храната или като хранителна добавка

 

Има два начина, по които човек може да си набави необходимото количество метионин - с храната или като хранителна добавка. И двата варианта имат своите плюсове и минуси.

 

При храната няма риск да предозирате с метионин или поне не в твърде големи количества. Все пак това е аминокиселина, с която трябва да се внимава, тъй като в твърде големи количества може да е опасна.

 

Недостатъкът да се разчита единствено на храната е, че не всички храни съдържат достатъчно количество, особено ако се придържаме към предимно вегански начин на хранене.

 

Другият вариант, който представляват хранителните добавки с метионин, може да ви гарантира, че ще получите достатъчно от него, но от друга страна налага да се внимава с препоръчителните количества (за контакт - Workout.bg).





{START_COUNTER}