5 причини да приемате бета-аланин

5 причини да приемате бета-аланин

 

Мечтаете за съвършено тяло? Значи не сте сами – всеки един човек на земята вероятно подсъзнателно го желае, но какво ще ви отличи от останалите, които си остават само с мечтите?

 

Когато редовно посещавате фитнес залата разбирате, че вашите идоли не са го постигнали само с упражнения. Има много сериозна причина фитнес добавките да са толкова разпространени.

 

Интензивните тренировки си имат своя цена – те изчерпват количествата на ценни вещества в организма, които участват в изграждането на мускулната маса. Ето защо атлетите и отдадените фитнес ентусиасти си ги набавят чрез добавките.

 

Ако сте готови да отведете тренировките на следващо ниво и да видите резултатите от усилията си, потърсете сред разнообразието от добавки на изгодни цени в Workout.bg.

 

Защо е важен приема на бета-аланин

 

Ако тепърва навлизате в света на фитнеса и добавките, рано или късно ще се сблъскате с протеина и креатина. Впоследствие научавате, че това не е достатъчно – тялото се нуждае от много повече вещества, за да разгърне пълния си потенциал.

 

В един момент от всички тези аминокиселини и съединения, цялата работа може да започне да ви прилича на лекция по биохимия.

 

Няма причина да се отчайвате. Тук ще ви изясним просто и ясно какво е бета-аланин и защо не бива да го пренебрегвате в пътя към мечтаното тяло.

 

1. Ключът към издръжливостта

 

Бета-аланинът е аминокиселина, която тялото произвежда или си набавяме чрез месото. Аминокиселините са основните елементи в протеините, които изграждат цялото тяло.

 

Освен, че има множество функции в организма, бета-аланинът е най-известен със способността си да повишава силата и издръжливостта в дългосрочен план.

 

Ефективността на тренировките доказано се покачва с редовния прием на тази аминокиселина, което води и до много по-добри резултати.

 

2. Премахва умората по време на кардио

 

Карнозинът, който се получава при синтеза на аминокиселините бета-аланин и хистидин, повишава мускулния тонус и намаля умората по време на тренировки.

 

Това ви позволява да издържате дълги аеробни и анаеробни тренировки, без да се чувствате напълно изтощени след това.

 

3. Запазва чистата мускулна маса

 

Интензивните продължителни тренировки изчерпват важни ресурси, което е последвано от загуба на мускулна маса.

 

Странното на бета-аланина е, че ви позволява да тренирате продължително и да изгаряте подкожни мазнини, но и запазва мускулната маса след това.

 

Именно за това можете да потърсите правилните добавки в Workout.bg, за да се наслаждавате на трайни резултати.

 

4. Усилва действието на креатина

 

Комбинацията на бета-аланина с креатин е популярна сред атлетите, тъй като двете съставки взаимно увеличават ефектите си. Двете заедно увеличават издръжливостта в пъти повече, отколкото когато са приемани поотделно.

 

5. Повишава концентрацията и продуктивността

 

Карнозинът, получаван от бета-аланина, има роля и в подобряването на мозъчната дейност. Освен това тази аминокиселина съчетава невротрансмитерите GABA и глицин, които премахват стреса и психическата умора като повишават тонуса, паметта и концентрацията.





{START_COUNTER}